„Adevărata alternativă actualei guvernări şi întregii clase politice discreditate o poate constitui o listă a celor mai profesionişti, integri şi de bun simţ reprezentanţi ai acestui popor, selectaţi în mod transparent, meritocratic şi democratic, conform Proclamaţiei Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie 2015 şi Rezoluţiei din 13 septembrie 2015. O entitate politică existentă deja sau un bloc a câtorva (din cele peste 40) ar putea lesne găzdui necondiţionat o garnitură de candidaţi pentru legislativ şi pentru executiv, constituită în consonanţă cu starea de spirit a acestei societăţi deşteptate, dornice de schimbarea în bine a lucrurilor, odată şi pentru totdeauna. Într-un regim dictatorial, ce a luat în captivitate toate cele patru puteri, o soluţie mai bună nu există”, a menţionat Andrei Năstase.

Liderul DA spune că poporul nu are dreptul la greşeală şi nu trebuie să fie complice la instaurarea unei dictaturi. „Într-un regim dictatorial ce a luat în captivitate toate cele patru puteri o soluţie mai bună nu există. În timp ce dictatura se consolidează şi îşi arată colţii tot mai fioros presei independente, mişcării protestatare, opoziţiei civice si politice, dar şi cetăţenilor simpli, AMÂNAREA deznodământului prin alegeri parlamentare anticipate şi alegerea directă a preşedintelui de către popor, precum şi preocupările noastre democratice de constituire a unor partide noi, de creştere a potenţialului electoral al acestora devin complicitate în procesul de instaurare a unei dictaturi absolute de către un criminal. Nu avem dreptul la greşeală. Nu doar pentru că ţara nu ne va ierta, ci şi pentru că în joc e destinul viitoarelor generaţii”, a adăugat reprezentantul mişcării protestatare.

Andrei Năstase a mai transmis un îndemn: „Intraţi în normalitate, vom dezvolta proiecte politice solide pe baze partinice şi ideologice. Acum unica noastră ideologie trebuie să o constituie scoaterea din infern a ţării".

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.