Cei doi oficiali s-au pronunţat în favoarea continuării dialogului la nivelul copreşedinţilor Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperarea comercial-economică şi pentru întărirea cooperării în domeniul cultural-umanitar.
 
Tot astăzi, Karasin urmează să ajungă la Tiraspol. Reprezentanţii MAE-ului au spus că, deocamdată, nu cunosc programul exact al vizitei oficialului rus în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Ultima dată, Grigori Karasin s-a aflat la Chişinău în iunie 2014, în ajunul semnării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Ulterior, viceministrul rus a plecat la Tiraspol, de unde a atenţionat Chişinăul că semnarea Acordului de Asociere cu UE ar putea avea urmări, fără a specifica natura acestora.

Atunci, Karasin a mai declarat că este important ca Tiraspolul să susţină un curs de integrare euroasiatică şi l-a asigurat pe liderul separatiştilor Evgheni Şevciuk că Rusia va finanţa şi în continuare diferite proiecte în regiunea transnistreană. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.