„Astăzi Filat preferă să tacă şi vă explic de ce. Weekendul trecut a avut o discuţie cu Vladimir Gheorghievici Plahotniuc în penitenciarul nr. 13. Ei au mai avut o întâlnire când Filat era la CNA. Se cunoaşte acest lucru, că nu poate Plahotniuc chiar top secret să ajungă la CNA, dar nici nu-i obligat să-i raporteze lui Beţisor, că Plahotniuc are cu cine discuta atunci când vrea să meargă în izolator la CNA sau la Penitenciarul 13”, a declarat Usatîi.

Potrivit liderului PN, Vladimir Filat deţine informaţii compromiţătoare despre Plahotniuc, privind nişte conturi ascunse ale oligarhului şi că materialele urmau să fie făcute publice de câţiva deputaţi PLDM în cadrul unei conferinţe de presă. Despre acest lucru ar fi aflat Plahotniuc, care a întreprins vizita la penitenciar, după care Filat ar fi contactat colegii din PLDM, cărora le-a cerut să nu-l atace în niciun fel de Plahotniuc. Şi asta pentru că oligarhul i-ar fi promis că până la sfârşitul lunii aprilie va fi eliberat.

„Filat deţine nişte materiale privind activitatea ilegală a lui Plahotniuc, nişte conturi şi companii din Dubai în care, din câte am înţeles, se află sute de milioane de dolari. Imediat după vizita lui Plahotniuc s-a hotărât problema lui Filat cu pedofilul. Vladimir Filat a spus, citez: „Încetaţi să vorbiţi cu Usatîi. Plahotniuc mi-a promis că la sfârşitul lunii aprilie o să fiu acasă.” Şi orice colaborare cu Usatîi şi orice apariţii în presă cu materiale compromiţătoare despre Plahotniuc o să-i strice relaţia cu acest tovarăş şi o să rămână la puşcărie”, a povestit Renato Usatîi.

„Dacă Filat se gândeşte că discutând cu Plahotniuc el iese la sfârşitul lui aprilie şi face Paştele acasă, oricum ajungem noi la putere şi îl băgăm înapoi, dar deja pe vreo 20 de ani. Şi nu de aceea că asta vrea Renato Usatîi, dar pentru că a încălcat legea”, a conchis primarul de Bălţi.

În scurt timp, pe profilul de Facebook al lui Vladimir Filat a fost postat un mesaj cu privire la declaraţiile lui Usatîi.

„Din păcate, pentru că Vlad Filat are interdicţia procurorilor de a vorbi cu presa şi este izolat total, administratorul paginii nu are posibilitatea să ia legătura imediat cu Vlad Filat pentru a avea o reacţia rapidă la ce spune Renato Usatîi. În momentul în care vom reuşi să vorbim cu Vlad Filat despre acest subiect, vom veni cu precizările de rigoare”, a scris administratorul paginii.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.