În timpul dezbaterilor pe marginea proiectului de lege privind amendarea şoferilor care aruncă deşeuri din maşină, semnat inclusiv de liderul PL, unii deputaţi liberal-democraţi au sugerat că Ghimpu nu ar fi persoana indicată să vină cu legi de sancţionare a celor care fac gunoi.

„Mihai Ghimpu fumează în cabinetul PL, pe coridor, în veceu şi tot coridorul este plin de fum. Este un disconfort enorm pentru noi, cei care suntem nefumători. Ştiu că Ghimpu este semnatar. Vreau să ştiu când este sincer domnul Mihai Ghimpu, atunci când se semnează astfel de proiecte sau când fumează în veceu la etajul cinci?”, a declarat deputatul PLDM Grigore Cobzac.

„Vorbim despre conducătorii de vehicule şi nu de deputaţii din cadrul acestui parlament”, i-a sărit în apărare lui Ghimpu colega sa de partid, Alina Zotea.

Totodată, legislatorii afirmă că nu există un spaţiu amenajat pentru fumători în incinta Parlamentului.

„Nu ne stă bine în faţa Parlamentului, e urât tabloul. Avem şi printre noi oameni care ar trebui să se disciplineze, poate să-i includem şi pe ei în acest proiect”, a menţionat Valeriu Ghileţchi.

„Vom amenaja un loc afară, astfel ca deputaţii să se simtă bine şi să lase fumatul cât mai repede”, a promis speakerul Andrian Candu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.