Totodată, fostul preşedinte al României afirmă că informaţia conform căreia a solicitat cetăţenie moldovenească pentru a se ascunde de procurori este „o speculaţie venită din partea unor oameni de proastă calitate”.

„Am văzut speculaţiile unor oameni de proastă calitate, punând această solicitare pe seama faptului că m-aş ascunde de procurorii români în Moldova. Din Moldova te aduce orice procuror în 24 de ore. În timpul meu s-au dat 500 de mii de cetăţenii româneşti pentru persoanele din Moldova, mi s-a părut firesc să cer şi eu cetăţenia moldovenească. Indiferent că statul moldovean va fi sau nu de acord, eu mi-am făcut datoria. N-am niciun gând să candidez. Ca să candidezi în Moldova, trebuie să ai 10 ani domiciliul acolo, dar mie nici prin gând nu-mi trece“, a declarat fostul preşedinte român, citat de B1.ro.

Cât despre o eventuală candidatură pentru primăria Bucureştiului, acesta a spus că analizează şi preferă să păstreze misterul.

„Dacă am lămurit-o că nu voi candida la preşedinţia Republicii Moldova, hai să mai păstrăm un mister. Să vedem. Analizez, voi face ce trebuie”, a adăugat Băsescu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.