Boţan crede că guvernarea se confruntă cu probleme foarte mari, iar ca să compenseze miliardul furat, exercită presiuni fiscale. „Guvernarea din Republica Moldova se confruntă cu un şir de probleme presante, vistieria statului este goală, ea trebuie umplută şi aceasta este problema cea mai presantă” a adăugat directorul ADEPT.

Igor Boţan mai este de părere că guvernul încearcă să opereze acţiuni nepopulare doar ca să adune mai mulţi bani în buget, adică să oblige cetăţenii să achite impozite mai mari pe proprietăţile imobile şi cele mobile, să redistribuie cumva banii care vin din fondul rutier în bugetele locale, dar şi alte lucruri care par foarte logice. „Pe de o parte, guvernarea le permite agricultorilor să importe combustibil pentru a prelucra terenurile, dar partea proastă este că ridică, în acelaşi timp, şi impozitul funciar pentru terenurile agricole” a continuat sursa.

Membrul fondator al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr a conchis: „Guvernarea aşa-zis proeuropeană, care se află la cârma statului de şase ani de zile, nu a elaborat, la timpul prevăzut de legislaţie, politica bugetar-fiscală, astfel încât businessul şi oamenii să înţeleagă ce au de făcut, să-şi planifice lucrurile, să-şi facă proiecte de viitor”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.