„Preda, atunci a fost foarte ghimpos când a fost şi domnul Candu. Este un deputat care nu gândeşte cu capul, dar cu inima. Chiar să vezi doar rău tot nu e bine”, a declarat Ghimpu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Totodată, Ghimpu a avut doar cuvinte de laudă pentru noua guvernare, criticând şi pachetul de legi cu privire la integritate. Astfel, Ghimpu consideră că în cazul în care averile deputaţilor vor fi făcute publice, acestea sunt puse în pericol, deoarece hoţii ar putea afla de ele.

„Europenii gândesc altfel, ei nu cunosc realităţile de la noi. Dacă am include în pachetul de legi anticorupţie toate recomandările europenilor, am pune în pericol viaţa. Vor fi făcute publice declaraţiile pe venit, cu bunurile care le deţin, iar hoţii vor afla ce şi unde se află”, a menţionat liberalul Ghimpu.

„Un guvern nu este proeuropean doar dacă declară acest lucru, ci dacă şi implementează Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”. Acesta este mesajul primit de premierul Filip după vizita de la Bruxelles. „Sunt dezamăgit de răspunsurile pe care le-am primit astăzi de la prim-ministrul Republicii Moldova. I-am transmis astăzi prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, prezent în şedinţa Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, că la Chişinău este nevoie de un guvern proeuropean, având în vedere beneficiile multiple ale apropierii de Uniunea Europeană pentru cetăţenii Republicii Moldova şi că, pentru mine, un guvern nu este proeuropean doar dacă declară acest lucru, ci dacă şi implementează Acordul de asociere cu Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.