Deşi Codul Electoral prevede că, înainte de a fi prezentate la Comisia Electorală Centrală, listele de subscripţie trebuie să fie autentificate prin aplicarea pe fiecare foaie a ştampilei autorităţii publice locale, primarul din localitatea Pogăneşti refuză categoric să o facă, spun colectorii de semnături. Alesul local nu a fost de găsit la primărie, aşa că am mers la el acasă.

După o oră de aşteptare, alesul local aşa şi nu s-a prezentat la Primărie. Colectorul de semnături l-a telefonat pe primar, dar acesta nu a fost dispus să spună din ce motiv nu vrea să aplice ştampila pe listele de subscripţie.

Potrivit colectorilor, şi primarul satului Călmăţui, Constantin Sandu, care, de asemenea, a candidat pe listele PD, a refuzat să ştampileze listele de subscripţie. Astăzi, funcţionarul nu a fost de găsit la primărie.

Responsabilii din cadrul serviciului de presă al Partidului Democrat au respins acuzaţiile şi au declarat că liderii formaţiunii nu au dat indicaţii ca primarii localităţilor Pogăneşti şi Călmăţui să nu aplice ştampila pe listele de subscripţie.