Imaginile postate pe internet provin de la camerele de supraveghere instalate în biroul fostului demnitar şi datează din primăvara anului 2014. Atunci, membrul PD Vasile Albu, abia se instalase în fotoliul de şef al raionului Edineţ, după ce predecesorul său, Oleg Scutaru, care a candidat pe listele PCRM, a fost demis pentru că ar fi prejudiciat financiar raionul. Scutaru spunea atunci că decizia de a-l elibera din funcţie ar fi fost luată de Partidul Democrat şi reprezintă o răfuială politică, iar ulterior, aşa cum se vede din înregistrare, Albu urzea în biroul său un plan de a-l atrage la răspundere penală.

Viorel Albu nu a fost de găsit pentru a comenta imaginile video, iar reprezentantul Serviciului de presă al PD nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie. Nici procurorul interimar al raionului Edineţ nu a răspuns la apelurile noastre. Serviciul de presă al Procuraturii Generale afirmă însă că instituţia va investiga acest caz, fără a oferi alte detalii.

Acestea nu sunt primele imagini din biroul lui Viorel Albu publicate pe internet. Camerele video instalate în biroul său au surprins şi cum demnitarul încasează sute de mii de lei de la mai multe persoane. Albu a mai fost filmat cum consumă alcool la locul de muncă, înjură mai multe persoane, dar şi cum este în tandreţuri cu câteva femei. Deşi atunci Viorel Albu a negat că ar fi luat mită, iar despre scenele amoroase declara că ar fi fost trucate, la câteva zile după ce Jurnal TV a difuzat materialul cu pricina, Albu a demisionat. Ulterior, în fotoliul de şef al raionului Edineţ a fost ales un alt membru PD, Iurie Garas. Chiar dacă şi atunci Procuratura generală s-a autosesizat, ulterior a clasat cazul, invocând lipsa componentelor infracţiunii.