„Trimiterea la Eminescu este evidentă şi evident că vom vorbi despre probleme de identitate, dar nu doar. Fenomenul unionist a devenit unul care nu poate fi ignorat, iată de ce vom încerca să vorbim şi despre această problemă extrem de delicată şi importantă. Vom aduce oameni care pot emite idei, să învăţăm să gândim, nu doar să strigăm, nu doar să fim patriotarzi şi lozincarzi, dar şi gânditori”, a declarat Val Butnaru.

„...Şi punctum” va fi o premieră pentru peisajul mediatic din Basarabia. Timp de o oră, analişti, istorici, economişti, scriitori şi sociologi din Republica Moldova, dar şi din România, vor examina subiecte de interes pentru cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului.

„În această emisiune vor fi de toate, nu doar istorie şi cultură, vor fi şi dezbateri de ordin politic. În general problematica unirii este una eminamente politică, dar ne vom referi şi la probleme de cultură, literatură, artă, istorie, sociologie, economie. Economie foarte mult vom vorbi. A treia emisiune o vom consacra preţurilor”, a adăugat realizatorul emisiunii.

În fiecare zi de joi, imediat după Cabinetul din umbră, în cadrul proiectului intitulat „...Şi punctum!”, realizatorul Val Butnaru îşi propune să creeze un spaţiu de dezbateri unioniste, să analizeze cele mai subtile probleme legate de reunificarea celor două state româneşti şi să încerce să găsească cele mai plauzibile soluţii de realizare a acestui deziderat.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.