„Nu mă tem că în urma unor alegeri anticipate la putere vor veni forţele pro-ruse. Moscova nu doreşte şi nici nu are posibilităţi pentru Republica Moldova. Moldova nu se află în câmpul de interese ale Federaţiei Ruse. Gruparea Plahotniuc pur şi simplu continuă să şantajeze electoratul cu pericolul tancului rusesc. Este bine că alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru toamna viitoare şi nu pentru primăvară. Partidele extraparlamentare de dreapta vor reuşi să se consolideze în acest timp. Sunt două partide de dreapta care au şanse mari pentru viitoarele alegeri”, a spus Socor la postul public Radio Moldova, citat de IPN.

Analistul consideră că România ar trebui să ajute Republica Moldova prin consolidarea partidelor de dreapta: „Bucureştiul nu trebuie să investească în aşa-zisa stabilitate. România trebuie să ajute partidele de dreapta ca să reuşească să se consolideze până în toamnă”.

Potrivit lui Socor, Guvernul Filip nu a reuşit să se afirme pozitiv. „Eu am văzut doar mişcări negative, cum ar fi persecutarea aleşilor locali din partea PLDM; şi şantajarea lor cu dosare penale sau desemnarea preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie în urma unui concurs la care a participat doar un singur candidat şi acela omul lui Plahotniuc”, a mai spus analistul.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.