Astfel, o decizie privind poziţia partidului va fi anunţată după organizarea Consiliului Politic Naţional al formaţiunii.

„Dacă va rămâne decizia Curţii Constituţionale, pentru că se pare că acolo se munceşte ca să se facă nişte mişmaşuri, în vigoare şi rămân în vigoare cele două chestiuni alegerea preşedintelui şi demiterea preşedintelui de către popor, atunci pentru referendum ar trebui supuse două chestiuni rămase şi anume limitarea numărului de deputaţi şi a imunităţii parlamentare. Noi vom insista pe lângă CEC să proceseze toate actele şi să supună referendumului acele chestiuni care nu sunt în Constituţia Republicii Moldova. Noi ne-am bătut pentru un drept al cetăţenilor Republicii Moldova de a alege un preşedinte, acum în măsura în care vom avea toate circumstanţele care vor face posibilă un asemenea exerciţiu, vom decide cu privire la participarea la un asemenea scrutin. Sigur că cetăţenii şi-au exprimat opinia, vom ţine cont şi de opinia Forumului Civic, a partenerilor de dezvoltare. Săptămâna trecută am organizat Biroul Politic al Partidului „Demnitate şi Adevăr”, iar peste o săptămână vom organiza o şedinţă a Consiliul Politic Naţional al formaţiunii, acolo unde se va lua această decizie. Noi optăm pentru o garnitură legislativă, executivă şi un preşedinte al tuturor forţelor democratice din Republica Moldova. Noi trebuie să aducem ţara noastră pe făgaşul normalităţii, pe făgaşul integrării europene, iar pentru asta avem nevoie de consolidarea tuturor forţelor capabile să realizeze acest lucru”, a declarat Năstase.

„Trebuie să discutăm, să vedem care este cea mai bună soluţie pentru acest popor. Dacă eu voi fi această soluţie, atunci voi candida. Trebuie să vorbim cu toţi cei care pus umărul la deşteptarea populaţiei, la deconspirarea celor care ne-au furat pe parcursul a şase ani de zile. Cei care vor veni şi vor prezenta un program economic, anticorupţie, proreforme, iată aceia vor decide asupra candidaturii unice a forţelor democratice”, a continuat Năstase.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.