„Nu a fost niciun moment tensionat. S-a făcut un control de securitate la decizia echipajului, fără să se spună motivele. Paza premierului l-a însoţit, conform obligaţiilor de serviciu”, se arată într-o declaraţie a Biroului de comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului.
-----

O delegaţie în frunte cu premierul Pavel Filip a provocat un adevărat scandal la bordul avionului Chişinău-Munchen, cursă efectuată de compania Lufthansa.

Totul s-a întâmplat duminică, când ofiţerii de pază ai acestuia au început să aranjeze după bunul plac bagajele de mână ale pasagerilor, fapt care a provocat nemulţumirea acestora.

Despre aceasta scrie agenţia Omega, care citează surse din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău.

Bodyguarzii lui Filip au ignorat avertismentele însoţitoarelor de bord, care au fost nevoite să solicite intervenţia căpitanului pentru a face ordine la bordul aeronavei.

Pilotul german a decis ca toţi pasagerii, inclusiv delegaţia guvernamentală, să coboare din avion şi să fie supuşi unui control suplimentar. Astfel, aeronava a decolat cu o întârziere de o oră şi jumătate.
 
Precizăm că prim-ministrul Pavel Filip şi alţi membrii ai guvernului participă la cea de-a doua reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană care se desfăşoară la Bruxelles. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.