Andrei Năstase a declarat, în „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV, că a fost contactat ieri de un cetăţean de la Glodeni, care l-a întrebat dacă e adevărat că Platforma Demnitate şi Adevăr s-a aliat cu PD, că aşa i-a spus un vecin.

„Mă duceam la Orhei în legătură cu semnăturile pentru referendum, ca să determin primarii de acolo să pună ştampila. Şi în drum mă sună un om de la Glodeni, care a strâns peste 400 de semnături, singur, vă daţi seama? A făcut un lucru extraordinar, îl cheamă Dumitru Balan. Şi mă sună şi îmi spune că a venit la el un vecin şi i-a spus că Platforma DA a făcut alianţă cu partidul lui Plahotniuc. „Spuneţi-mi dacă e aşa, că dacă da, eu sunt gata să rup listele cu semnături”, mi-a spus. Şi mă uit de unde a ieşit chestia asta. Deci Plahotniuc a ajuns să înţeleagă că fiind cea mai toxică persoană din republica asta, tot ce se atinge de el - pute. Iată el a înţeles că trebuie cumva să ne asocieze cu el, să dea drumul cumva prin presă, prin internet, şi a făcut o porcărioară în care mă prezintă pe mine acolo că aş da mâna cu Lupu. Eu n-aş da mâna cu Lupu nici în cele mai proaste visuri. Sunt lucruri peste care nu poţi trece în viaţă. Şi au făcut în photoshop o imagine că Platforma DA a făcut alianţă cu PD”, a povestit Andrei Năstase.

„Domnule Balan, vă spun public şi o spun la toată lumea: niciodată Platforma Demnitate şi Adevăr nu va face alianţă cu o grupare criminală. Dimpotrivă, noi considerăm că această grupare criminală trebuie exclusă din mediul politic cel puţin şi dusă acolo unde îi este locul - la puşcărie. Majoritatea deputaţilor PD sunt pasibili de răspundere penală. Deci niciodată Platforma Demnitate şi Adevăr nu va face alianţă cu nicio grupare criminală”, a punctat Năstase.