„Noi, membrii fracţiunii Blocului Electoral PPEM, declarăm retragerea semnăturilor de pe acordul cu privire la constituirea alianţei. Am acceptat aderarea la constituirea Alianţei, nutrind speranţe că existenţa ei va permite să contribuim la soluţionarea problemelor urbei. Constatăm că şi la nivel local promisiunile aşa-zişilor proeuropeni nu sunt decât un paravan pentru scheme şi interese personale. Declarăm că membrii PPEM nu au susţinut niciun proiect de decizie care poate fi suspectat de abateri de la cadrul juridic”, a menţionat Oazu Nantoi, membru al PPEM.

„Totodată, suntem profund indignaţi că pretinsele doctrine de partid, manifestate într-o manieră isterică şi populistă, au anihilat responsabilitatea comună a consilierilor în faţa urbei. Fracţiunea noastră constată că nu s-a reuşit crearea unui parteneriat transparent între Consiliul Municipal şi primarul general, în schimb se doreşte ca rolul Consiliului să fie redus la o anexă docilă al aparatului, netransparent şi corupt al Primăriei”, a adăugat Nantoi.

Menţionăm că din componenţa Consiliului Municipal fac parte cinci membri ai Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”.