Întrebat de ce nu a fost votat pachetul de legi pentru reformarea CNI în iunie 2015, ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a declarat ieri că „atunci nu a existat voinţă politică” şi că „astăzi suntem gata să tăiem în sânge”.

O poză de la o şedinţă a Guvernului de aproape un an în urmă, arată că acelaşi proiect, cu mici diferenţe, a fost respins anume de miniştrii democraţi. 

„Îi vedeţi cum stau cu mâinile sub masă, în timp ce restul votează. Inclusiv Filip a votat contra. Aşa a fost indicaţia. Păi, ce s-a schimbat oare, că anul trecut au votat contra, iar acum pentru? Desigur, doar banii românilor. Probabil nici nu au intenţia să implementeze corect această lege - au s-o dezumfle mai târziu. Şi probabil la Bucureşti deja s-a raportat ca şi „realizat” în speranţa că şi acolo o să privească pur birocratic la situaţie. Prin doar acest exemplu, Moldova a pierdut un an de anticorupţie din cauza intereselor lui Plahotniuc de a conserva ţara asta aşa cum este ea acum. Dar câte exemple mai sunt... Acum ei prin presa lor ne conving cât de bravo sunt şi cât de bine o să fie. Iar ţara a pierdut încă un an - despre asta nu ne spun. Doar încă un exemplu cum ei ne cred proşti. Ce s-a schimbat anume, de s-au răzgândit? Pentru că proiectul mari modificări nu a suferit. Proiectul aprobat ieri e cel vechi, fără modificările PD. Probabil, urmează să apară în „dezbaterile” din Parlament”, este mesajul postat pe pagina NuPlaha.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.