Liberal-democratul afirmă că, în condiţiile în care Parlamentul a votat o nouă lege cu privire la PG, acum nu este clar cum va fi numit noul procuror general.

„Apreciem acest gest, dar pentru mine personal şi pentru fracţiune trezesc nedumerire anume acţiuni. Legea cu privire la PG va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Pentru noi este o enigmă când şi cum va fi numit viitorul procurorul general. Selectarea candidatului ar trebui să fie făcută de Consiliul Superior al Procurorului, iar preşedintele Parlamentului să propună acest candidat plenului. Dacă mai devreme îşi da demisia, se aplicau prevederile legii în vigoare”, a explicat Tudor Deliu.

Preşedintele fracţiunii PLDM a mai amintit în context de guvernatorul BNM care, deşi a anunţat că pleacă din funcţie încă în toamna anului trecut, acesta îşi păstrează fotoliul până acum.

„Gurin a declarat că îşi dă demisia din 1 martie. Am mai avut precedent când la 21 septembrie, Drăguţanu a scris cerere de demisie, au expirat cele trei luni ca Parlamentul să ia o poziţie, acest lucru nu s-a întâmplat. Azi nu ştiu guvernatorul ce calitate are. Sper că Gurin, fiind cel care a stat în fruntea unei instituţii care apără drepturile, să nu repete aceeaşi situaţie care a fost cu Drăguţanu”, a mai spus Tudor Deliu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.