„Domnul Filat se află în condiţii de izolare totală. Se întreprind măsuri excesive pentru a-l izola, inclusiv multe persoane înarmate la şedinţele de judecată, chiar dacă acolo practic nu sunt oameni. Totodată, în pofida intensităţii mediatice, se pare că toate învinuirile sunt foarte departe de ceea ce se invocă. Toate aceste lucruri arată că motivaţia deţinerii lui în arest este una politică. Asta le-am spus noi reprezentanţilor APCE. Dumnealor sunt în proces de evaluare şi au şi ei foarte multe întrebări, în special privind izolarea, dreptul de a comunica cu cei apropiaţi, dar şi cu noi, pentru că dumnealui nu este condamnat”, a declarat vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, după întrevedere.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat şi despre situaţia politică din RM, în contextul în care, după cum susţin liberal-democraţii, „puterea legislativă, executivă, judecătorească şi, în mare parte, puterea a patra este concentrată într-un singur pol”.

„Avem un exemplu clar de instaurare în secolul XXI a unui sistem totalitar, controlat de o singură persoană. Ne îngrijorează viitorul politic al ţării noastre. Din cei 56 de deputaţi, care formează aşa zisa majoritate - 24 nu reprezintă niciun partid. Noi înţelegem că scopul lor este să acapareze puterea totală”, a menţionat vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ.

La întrevederea cu reprezentanţii APCE au participat şi deputaţii Tudor Deliu şi Maria Ciobanu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.