Anunţul a fost făcut în cadrul unei întrevederi a conducerii companiei Frontera Resources, reprezentată de preşedintele acesteia, Zaza Mamulaishvili şi directorul executiv, Steve Nicandros, cu premierul Pavel Filip.

Cei doi reprezentanţi ai Frontera Resources, companie care activează în domeniul petrolului şi al gazelor naturale, se află într-o vizită de prospecţie în Republica Moldova în vederea identificării oportunităţilor de investiţii în ţara noastră.
 
Vor să investească în Moldova

 
„Lucrăm în domeniul petrolului şi gazului mai bine de 20 de ani. De câţiva ani studiem Republica Moldova ca pe un posibil partener. Obiectivul nostru este de a explora şi dezvolta prin participare sistemul energetic şi infrastructura. Putem veni în acest sector cu investiţii, astfel ca Republica Moldova să ajungă la o independenţă energetică”, a spus directorul executiv Frontera Resources, Steve Nicandros.
 
De asemenea, reprezentanţii companiei au menţionat că Frontera Resources este interesată ca Republica Moldova să devină un exportator de resurse energetice în regiune.

La rândul său, şeful Executivului Pavel Filip a menţionat că una din priorităţile Guvernului este atragerea investiţiilor străine în ţara noastră.
„Suntem conştienţi că investiţiile, inclusiv cele străine, reprezintă şansa de dezvoltare pe termen lung a Republicii Moldova. De aceea, noi vom susţine şi în continuare măsuri şi politici pentru atragerea investiţiilor în ţara noastră”, a declarat Pavel Filip.

De notat că peste 90% din necesităţile în resurse energetice al Moldovei sunt asigurate din import.

Frontera Resources este o companie americană, cu sediul la Houston, Texas, SUA, care demonstrează un interes deosebit pentru resursele naturale din Republica Moldova. Compania are activităţi în special în Georgia, unde deţine câteva zăcăminte mici, chiar dacă recent sa anunţat că ar fi descoperit rezerve de ordinul a cinci trilioane metri cubi de gaze.

Citiţi continuarea pe Mold-Street.