„Lupta nu s-a terminat şi nu se va termina atât timp cât această grupare criminală va continua să jecmănească ţara. Este adevărat, unii obosesc, alţii se alătură protestului. Noi nu ne-am răsuflat şi ne-am răsuflat în minţile bolnave ale ciracilor lui Plahotniuc şi a holdingului lui. Cum să se răsufle, dacă noi trăim din rău în mai rău. Revolta vine de la sărăcie, de la faptul că eşti batjocorit, de la faptul că îţi sunt profanate aspiraţiile. Toată lumea vrea să fie informată corect. Când se uită la televizor şi vede această propagandă pe cele 80 la sută din media capturată de Plahotniuc, lumea nu mai crede. Dacă ar fi aşa cum crede Plahotniuc, că poate îndobitoci în continuare societatea, atunci el ar fi în sondaje în lumină bună, însă el apare în sondaje ca cea mai toxică persoană din Republica Moldova. Lumea s-a deşteptat”, a declarat Andrei Năstase.

Mai mult, liderul Platformei DA a menţionat că cetăţenii nu mai pot răbda ca oligarhul să deţină controlul asupra Parlamentului şi asupra Preşedinţiei. Ei nu mai pot răbda ca acest individ să tragă sforile din spate.

„Răul a crescut atât de mare, încât lumea nu mai poate răbda. Oamenii protestează nu atât pentru că au fost jecmăniţi, pentru că au fost furaţi, dar pentru că ei au fost sfidaţi, lor li s-a scuipat în suflete. Un individ, care este urât în proporţie de peste 93 la sută din societate, are preşedintele, are Parlamentul, un asemenea individ are preşedinţia. Acest individ trage sforile din spate, acest individ strânge totul din tarife, din fiecare sunet de peste hotare. Oamenii moral nu mai pot răbda această guvernare”, a continuat reprezentatul mişcării protestatare.