„Există starea asta de aşteptare ciudată pe care o simţim cu toţii. UE a înaintat revendicări, Forumul Civic a înaintat revendicări, Filip zice că Europa spune exact aceleaşi lucruri pe care ei şi aşa vor să le facă. Şi totuşi nu fac nimic. E un suspans foarte ciudat şi eu am impresia că ei se pregătesc de altceva. Trag de timp, dar de fapt pun la cale altceva”, a menţionat jurnalistul, în timpul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV.

„Eu am impresia că nici mult potenţial intelectual nu există pentru a realiza nişte sarcini complexe şi complicate”, a fost replica moderatorului Val Butnaru.

În altă ordine de idei, jurnaliştii au vorbit despre declaraţiile contradictorii ale liderului PL, Mihai Ghimpu, care într-o zi declară că Jurnal TV trebuie închis, iar peste trei zile se jură că „doamne fereşte n-a spus aşa ceva”.

„Partea tristă e că suntem obligaţi să ne ocupăm de asemenea lucruri şi de ani de zile trebuie să combatem nişte aiureli, nişte cazuri clinice. Eu cred că noi de asta nu ne mişcăm nicăieri timp de 20 de ani pentru că suntem în situaţia să combatem nişte aiureli ale unor oameni aflaţi la limita sănătăţii mintale. Suntem obligaţi să existăm în perimetrul absurdului şi asta ne formează, asta ne califică”, a menţionat Cheianu.

În context, Val Butnaru s-a referit şi la declaraţiile de zilele trecute ale lui Mihai Ghimpu, precum că liberalul Anatol Şalaru nu era membru al Guvernului atunci când s-a votat pentru concesionarea Aeroportului. Or, această afirmaţie este un fals, pentru că Şalaru era ministru al Transporturilor în acel moment.

„Ghimpu spune minciuni, el pur şi simplu minte şi pentru un om politic mie mi se pare că este faza finală a prestaţiei politice, în momentul în care un politician minte cu atâta neruşinare”, a spus moderatorul emisiunii.

„Concesionarea se întâmpla când Şalaru era în Guvern şi Ghimpu minte acum cu bună ştiinţă. El îşi imaginează că lumea n-o să-şi amintească? În mod clar omul gândeşte foarte prost despre cei care îl ascultă şi cei care îl votează. El consideră că îi poate minţi foarte uşor şi că ei nu au exigenţe de nicio natură faţă de el. Aşa a fost până acum. Ghimpu nu a evoluat sau involuat foarte tare, dar lui i se iertau foarte multe lucruri şi el s-a obişnuit că alegătorii lui îl iartă”, a comentat Constantin Cheianu.

„În povestea cu Aeroportul mai este un semn care ar trebui să ne îngrijoreze. Actualul ministru al Apărării, pe atunci al Transporturilor (Anatol Şalaru), acum vorbeşte întruna despre pericolul rusesc şi tancurile care vin. Întrebarea este: pericolul rusesc a fost şi atunci când era ministrul Transporturilor, atunci de ce a cedat Aeroportul ruşilor, de ce a dat un obiectiv strategic, pentru că, în caz de doamne fereşte, Aeroportul este pista de aterizare a avioanelor”, a accentuat Val Butnaru.

Jurnalistul a mai declarat că dacă într-o altă ţară un politician ar minţi în asemenea hal cum o face Mihai Ghimpu, acesta ar fi desfiinţat nu doar de presă, ci şi de colegi.

„De câte ori noi repetăm că dacă un lucru sau altul s-ar fi întâmplat în altă ţară, care ar fi urmările. La Bucureşti chiar, de exemplu, să spună cineva că uite, el n-a fost la guvernare, când, de fapt, a fost. În primul rând, nici n-ar fi îndrăznit nimeni să zică acest lucru. În al doilea rând, ar fi fost strâns la perete imediat de jurnalist. În al treilea rând, ar fi fost desfiinţat de presă şi de colegii săi parlamentari”, a punctat Val Butnaru.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.