Comuniştii îi îndeamnă şi pe ceilalţi deputaţi să susţină această declaraţie şi afirmă că este nevoie de elaborarea în comun a unei iniţiative legislative prin care să fie combătut fenomenul de migraţie politică. 

„Condamnăm acţiunile de trădare şi de migraţie politică. Aceste acţiuni s-au intensificat în ultima perioadă. Actualmente este nevoie de legislaţie care să combată acest fenomen”, a spus comunista Inna Şupac.

Am analizat aceste valuri de trădare. Am avut trei. Pe timpurile lui Stepaniuc, apoi cu Dodon şi Greceanîi, apoi problemele ideologice cu persoanele pe care le cunoaşteţi. Aceste valuri coincid cu unele situaţii din ţară: ori legat de alegerile parlamentare, ori a preşedintelui. Aici sunt diferite interese. Multe lucruri nu ştim despre aceşti 14, unde trebuiau să nimerească, aici sau în alt loc”, a adăugat liderul PCRM Vladimir Voronin.

Liderul PCRM s-a referit şi la cei 500 de membri ai partidului care au anunţat câteva săptămâni în urmă că pleacă din PCRM şi se alătură PSRM.

„500 de comunişti? Au luat nişte „bomji” din „palatcile” lui Dodon şi i-au mai spălat. Ce e „voinskaia ceasti”? Să fim serioşi: uitaţi-vă câţi sunt în partid”, a spus Voronin.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.