Acesta a scris cerere de demisie din funcţia de deputat, invocând motive personale.

Parlamentul urmează să examineze şi să voteze cererea lui Botnari, apoi va declara vacant un mandat de deputat din partea PD.

Constantin Botnari este secretar general al Partidului Democrat, iar până să devină deputat, în 2014, a exercitat funcţia de şef de cabinet al fracţiunii parlamentare a PD.

Întrucât era văzut des în preajma oligarhului Vladimir Plahotniuc, Botnari a fost poreclit de unii legislatori „purtător de borsetă”.

Deşi nu a declarat nicio afacere şi a indicat în declaraţia sa de avere pentru 2014 că trăieşte doar din salariul de parlamentar, Botnari îşi permite achiziţii şi cheltuieli de zeci de ori mai mari. 

Potrivit declaraţiei cu privire la venituri şi proprietăţi, în 2014, deputatul Constantin Botnari a avut un venit anual obţinut din salariul de parlamentar de 101 mii lei. Botnari are deschise pe numele său 11 conturi bancare, în care se află aproape jumătate de milion de lei. Totodată, el a declarat că are în construcţie o casă de 340 de metri pătraţi şi un garaj de 150 de metri pătraţi.

Curios este că în declaraţia depusă la Comisia Electorală Centrală înainte de a deveni legislator, Botnari a indicat că suprafaţa locuinţei este de 524 de metri pătraţi. Deşi nu este menţionată valoarea cadastrală a acesteia, unii experţi imobiliari o evaluează la şapte milioane de lei. Locuinţa luxoasă se află într-o zonă rezidenţială din Durleşti numită „Poiana Domnească”, iar designul ei aminteşte de Casă Albă de la Washington. Toate aceste construcţii au fost ridicate în decurs de un an. 

Botnari mai deţine un Mercedes S 350 cu o valoare de aproape jumătate de milion de lei şi un BMW X6, care costă aproape un milion de lei. 

Numele legislatorului PD a figurat acum doi ani într-un scandal izbucnit la Nisporeni, unde mai multe familii au împrumutat unui individ pe nume Ion Moţpan sume mari de bani, pe care nu le pot recupera. Potrivit păgubiţilor, Moţpan s-ar bucura de protecţia unor persoane din conducerea Partidului Democrat. Drept dovadă, ei au prezentat o înregistrare telefonică care ar surprinde o discuţie între soţia lui Ion Moţpan, Maria, şi secretarul PD, Constantin Botnari, în timpul căreia femeia i-ar mulţumi pentru ajutor. Botnari a refuzat atunci să comenteze acuzaţiile care i se aduc.