Pentru prima şedinţă, PSRM a pregătit mai multe proiecte. În primul rând, este vorba despre o serie de demisii în rândul conducerii Procuraturii Generale, a Centrului Anticorupţie, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi Băncii Naţionale. „Guvernatorul BNM, Drăguţanu, trebuie să fie demis cu tragerea la răspundere penală, nu doar cu semnarea cererii lui, scrise acum cinci luni”, a adăugat Dodon.

Al doilea punct propus de PSRM vizează adoptarea unui pachet de modificări legislative în sistemul bancar, de domeniul justiţiei şi de mass media (proiectul care prevede că o persoană fizică sau juridică poate deţine cel mult două licenţe de emisie).

Totodată, socialiştii vor cere în Parlament crearea unei comisii de anchetă „privind deţinuţii politici - grupul Petrenco”.

Solicitarea privind convocarea de urgenţă a legislativului a fost semnată de 24 de deputaţi, însă pentru ca aceasta să fie acceptată e nevoie de semnăturile a 34 de deputaţi. În această situaţie, PSRM s-a adresat fracţiunii PLDM, ale cărei 11 semnături ar putea face posibilă convocarea în regim de urgenţă.

„Din informaţiile pe care le deţin, ei sigur nu planifică să convoace şedinţa ordinară săptămâna aceasta şi nici următoarea. De aceea am venit cu această iniţiativă”, a precizat Dodon.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.