Şeful Guvernului de la Bucureşti i-a spus preşedintelui Juncker ce intenţionează România să facă pentru a ajuta în continuare guvernul ţării noastre pentru a pune în aplicare reformele la care s-a angajat.

„Am discutat despre Republica Moldova. I-am explicat domnului preşedinte ceea ce România intenţionează să facă pentru a ajuta cetăţenii Republicii Moldova, Guvernul actual să pună în aplicare angajamentele de reformă pe care le-a luat. (...) Am avut asigurarea că şi Comisia Europeană se va implica în acest sprijin în măsura în care Guvernul din Republica Moldova va demonstra că chiar doreşte să pună în aplicare aceste reforme", a spus Cioloş, într-o declaraţie comună de presă cu Jean-Claude Junker.

Tema ajutorului pentru Republica Moldova a fost reluată şi în cadrul întâlnirii pe care Dacian Cioloş a avut-o cu comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn.

Potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres, premierul român şi comisarul european au agreat faptul că orice sprijin financiar care va merge către Republica Moldova trebuie să vizeze proiecte care să aibă impact direct asupra cetăţenilor moldoveni.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.