Astfel, zilele trecute, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, Victoria Nuland, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur, în marja Conferinţei anuale de securitate de la München. 

În cadrul întrevederii, oficialul american a reiterat importanţa înfăptuirii neîntârziate a reformelor asumate de către Republica Moldova, în particular vizând sistemul justiţiei, combaterea corupţiei, asigurarea supremaţiei legii, redresarea situaţiei din sectorul financiar-bancar.

Tot la München, Andrei Galbur a avut o întrevedere şi cu consilierul cancelarului german pentru Politica Externă şi de Securitate, Christoph Heusgen.

Şi oficialul german a ţinut să sublinieze importanţa angajamentului plenar al noului guvern moldovean în implementarea consecventă şi în întregime a prevederilor Acordului de Asociere. În particular, oficialul s-a referit la combaterea corupţiei, reforma sistemului de justiţie, redresarea situaţiei social-politice, reluarea dialogului cu partenerii externi de dezvoltare.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.