„Discuţii nu înseamnă presiuni. Preşedintele trebuie să spună concret cine. Nu mi-a spus de presiuni. Mi-a spus că au fost de la PD şi au propus candidatura cutare. Candidatura lui Sturza a fost înaintată în contradicţie cu prevederile hotărârii Curţii Constituţionale şi a majorităţii parlamentare. Asta se numeşte presiune”, a declarat Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Liderul PL a criticat dur activitatea Guvernelor anterioare conduse de premieri înaintaţi de PLDM. În schimb, a lăudat Executivul în frunte cu democratul Pavel Filip.

„După arestarea lui Filat, Serviciul Vamal cu Baliţchi în frunte, dar sub democraţi, a început să aducă mai multe venituri”, a spus Ghimpu.

Acesta a adăugat că a avut o discuţie serioasă cu fruntaşii PD în cadrul căreia a primit asigurări că aceştia vor face... reforme.

„Am avut o discuţie serioasă cu Marian Lupu, Andrian Candu, Vladimir Plahotniuc. Ei dau asigurări că vom face reforme. PD poartă răspunderea cea mare. PL are aceeaşi răspundere, dar nu decidem noi. Totul se decide la negocieri”, a spus Ghimpu.