În cadrul unui interviu, Năstase a scos la lumină câteva afaceri în care a fost implicat unicul candidat propus la şefia CSJ. „El a fost implicat în atacurile raider, el a protejat pe cei care au spălat prin sistemul judecătoresc din Moldova peste 20 de miliarde de dolari, el a dat acordul ca cei care au permis această spălare să primească funcţii în mai multe instituţii ale statului”, a declarat preşedintele CMAN.

Totodată, Năstase afirmă că Poalelungi a fost unicul candidat care a participat la concurs din cauză că restul candidaţilor au fost pur şi simplu speriaţi, aşa cum a fost şi în cazul desemnării a prim-ministrului, atunci când Timofti a fost şantajat să-l numească pe Filip.

Amintim că fotoliul de şef al Curţii Supreme de Justiţie a devenit vacant întrucât mandatul actualului preşedinte al instanţei, Mihai Poalelungi a expirat. Potrivit procedurii, şeful CSJ este propus de Consiliul Superior al Magistraturii în urma unui concurs, iar apoi candidatura sa trebuie să fie aprobată de Parlament.

Mihai Poalelungi a fost ales în fruntea Curţii Supreme de Justiţie în 2012, când şi-a lăsat funcţia de magistrat CEDO, unde avea un salariu de aproape 18 mii de euro pe lună şi a acceptat să revină în ţară, pentru un venit de aproximativ 10 mii de lei. Judecătorul locuieşte într-o casă de peste 100 de metri pătraţi, estimată la peste 2 milioane de lei şi are trei maşini de lux în valoare totală de un milion şi şase sute de mii de lei.

Pe durata mandatului, numele său a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice. Fostul deputat PLDM Ion Butmalai declara cu trei ani în urmă, cu referire la informaţii oferite de SIS, că Mihai Poalelungi, ar fi participat în 2012 la elaborarea schemei de legalizare a atacului asupra BEM. Judecătorul a negat orice implicare. Ce-i drept, iniţial, a declarat că nu s-ar fi aflat în ţară în ziua în care potrivit lui Butmalai a fost pus la cale planul, iar ulterior şi-a schimbat declaraţiile după ce a fost contrazis de Poliţia de Frontieră.