În cadrul emisiunii, Andrei Năstase a venit cu iniţiativa ca Ordinul Steaua României, acordat unor membri PL, să fie retras.

Invitaţii au dezbătut şi problemele audiovizualului, inclusiv faptul că operatorul naţional de telecomunicaţii Moldtelecom a schimbat în aşa fel grila de programe, încât canalele ce aparţin oligarhului Vladimir Plahotniuc au fost plasate pe primele patru locuri.

În aceeaşi ordine de idei, Andrei Năstase a declarat că scopul lui Vladimir Plahotniuc este să elimine presa incomodă actualei puteri, ţinta principală fiind Jurnal TV şi TV7.

În timp ce aceste declaraţii răsunau în platou, la un alt post TV, Mihai Ghimpu, partenerul de coaliţie al lui Vladimir Plahotniuc, declara că postul nostru de televiziune trebuie închis şi sugera Consiliului Coordonator al Audiovizualului să ia măsuri în acest sens.

Nu este pentru prima dată când liderul PL atacă Jurnal TV. Vara trecută, Mihai Ghimpu a smuls microfonul din mâna reporterului nostru şi a refuzat să i-l înapoieze preţ de un sfert de oră. Reacţia a fost generată de o întrebare privind o întâlnire avută de Ghimpu în toiul nopţii cu prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc.

În aprilie 2013 Mihai Ghimpu insista ca în legislaţie să fie reintrodusă pedeapsa penală pentru jurnalişti, fapt pentru care a fost dur criticat de către reprezentanţii mass-media. Organizaţiile non-guvernamentale de profil au calificat intenţia oficialului drept inadmisibilă într-un stat de drept, drept o tentativă de intimidare şi exercitare de presiune asupra jurnaliştilor, fapt ce poate duce la îngrădirea libertăţii de exprimare în Republica Moldova.