„Mihai Ghimpu a trădat nu doar propriul electorat pro-român, el a trădat România, el a trădat cauza naţională, fapt pentru care nu merită să deţină cea mai înaltă distincţie a statului român. Este absolut inadmisibil ca un deţinător al acestei distincţii să poarte numele de „Iuda” primit pentru meritele sale faţă de cetăţenii rămaşi orfani în propriul stat”, a scris Plîngău pe o reţea de socializare.

Totodată, membrul DA îndeamnă toţi cei care se simt dejămăgiţi de acţiunile  lui Ghimpu să semneze într-o petiţie online.

Scrisoare deschisă către Klaus Iohannis

Domnule Preşedinte, vă scrie unul din sutele de mii de români care sunt condamnaţi să trăiască într-un stat fără de lege, captiv şi în care cele mai mari crime sunt ambalate în sloganele europene şi româneşti.

În ultima perioadă cetăţenii Republicii Moldova au rămas fără Guvern, fără Parlament, fără justiţie independentă, fără instituţii publice care să lucreze în interesul cetăţeanului, fără bănci, fără aeroport. Toate aceste instituţii, mai mult de formă materială, există, nu au dispărut nicăieri, creând aparenţele unei „stabilităţi”, doar că stabilitatea asta este una dureroasă pentru cetăţeni, iar interesul faţă de stat, demult nu mai este unul public, ci privat. În timp ce oamenii din Republica Moldova se îneacă în sărăcie, criminalitate şi disperare, guvernarea de la Chişinău care este vinovată de ceea ce se întâmplă, continuă să mintă şi să folosească imaginea Uniunii Europene şi României pentru a-şi justifica, accentuez, pentru a-şi justifica crimele, ei nici măcar nu încearcă să ascundă furturile uriaşe, delapidările, capturarea instituţiilor de stat, de parcă ar avea tot dreptul.

Cunoscând poziţia dură a preşedintelui meu faţă de cei care comit crime împotriva propriilor cetăţeni, vă aduc la cunoştinţă că un deţinător al Ordinului „Steaua României” este complice şi autorul crizei sociale, economice şi politice în care s-au pomenit sute de mii de români care locuiesc în Republica Moldova. Mihai Ghimpu a trădat nu doar propriul electorat pro-român, el a trădat România, el a trădat cauza naţională, fapt pentru care nu merită să deţină cea mai înaltă distincţie a statului român. Este absolut inadmisibil ca un deţinător al acestei distincţii să poarte numele de ,, Iuda” primit pentru meritele sale faţă de cetăţenii rămaşi orfani în propriul stat. Acest om vede unionismul şi sentimentele pro-româneşti prin a ataca orice protest sincer împotriva oligarhiei criminale din care face parte. Pentru Ghimpu, să spui că s-au furat miliarde din buzunarele poporului, înseamnă să reprezinţi interesele Moscovei. Acest om vede integrarea europeană prin închiderea puţinelor posturi de televiziune care-şi mai permit să critice oligarhia de la putere şi să spună adevărul despre dezmăţul celor care au compromis procesul de integrare europeană în ultimii 6 ani. El consolidează instaurarea unei dictaturi criminale, făcând o coaliţie în Parlamentul Republicii Moldova nu doar alături de comuniştii, dar şi la iniţiativa lui Vlad Plahotniuc, unul dinte cei mai controversaţi oameni din întreaga Europă, care are legături directe cu mafia rusească, care a capturat instituţiile statului şi le-a transformat în proprietate privată, fapt confirmat de către Secretarul General al Consiliului Europei, domnul Thorbjorn Jagland.

Domnule Preşedinte, vă implor să mergeţi în popor, să discutaţi cu românii din Basarabia, nu doar cu politicienii mincinoşi! Să faceţi ceea ce aţi făcut şi pe 8 noiembrie 2015, când aţi mers să discutaţi cu proprii cetăţeni. Noi, suntem la fel de români ca şi cei din Bucureşti. Ieşiţi să discutaţi cu noi ! Ascultaţi-ne ! Ajutaţi-ne ! Şi retrageţi Ordinul ,,Steaua României” de la cei care nu-l merită !