Ghimpu a făcut aceste declaraţii în cadrul unei emisiuni, în momentul în care a fost întrebat cum se explică faptul că zilnic serviciul de presă al PL anunţă despre vizitele liderului partidului în teritoriu.

La întrebarea dacă merge şi se justifică în faţa oamenilor pentru decizia de a face parte din majoritatea încropită de PD, Mihai Ghimpu a spus: „Nu e justificare, fiindcă noi am luat demult, la consiliu, decizia de a participa la formarea majorităţii. Situaţia care s-a creat acuma... este nevoie de dialog. Pentru că noi avem televiziuni care spală creierul la oameni şi influenţează. Şi întrucât noi nu avem nici ziare, nici portaluri, nici bloggeri, nici analişti, noi am hotărât să mergem în teritoriu”, a menţionat Ghimpu în cadrul emisiunii Puterea a patra, de la N4. 

Mai mult, Ghimpu a dat de înţeles că nu PL, ci anume Jurnal TV este vinovat de loviturile de imagine pe care le-a suferit Partidul Liberal în ultima vreme.

„Nu vreau să dau denumirea unei televiziuni care a depăşit absolut tot ce există omenesc. Ei acolo nu mai aleg cuvintele. Demult trebuia închisă televiziunea ceea. Nu ştiu de ce doarme... Cine acolo la noi e responsabil? CCA-ul! Nu poţi să spui... Dacă spui în fiecare zi că ăsta e hoţ şi Iuda... Lumea aşa şi te ia... Cum să numeşti un om hoţ şi bandit dacă el nu este? Dacă continuă aşa politică, trebuie închis”, a spus Ghimpu despre Jurnal TV.

Cât priveşte situaţia din ţară, Mihai Ghimpu tot pe presă a dat vina şi chiar a sugerat că mass-media ar avea o parte din vină pentru furtul miliardului. Mai exact, Ghimpu afirmă că el demult a început să vorbească despre jaful din sistemul bancar. „Eu demult zic, de prin 2012, dacă nu chiar din 2011, şi dacă presa reacţiona, poate nu se fura chiar atât”, a mai zis Ghimpu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.