Astfel comentează experţii de media declaraţiile de aseară ale lui Ghimpu. Şeful liberalilor a spus că Jurnal TV trebuie închis şi chiar a îndemnat Consiliul Coordonator al Audiovizualului să acţioneze în acest sens. 

„Este o declaraţie antidemocratică şi josnică. Numai un individ care se teme de presă, de adevăr, poate se procedeze cel puţin la nivel verbal în asemenea hal. Consider că este o atitudine comunistă faţă de lucruri şi Mihai Ghimpu a demonstrat de fapt că nu are nimic cu liberalismul şi că este un reprezentant al curentului comunist din RM. Numai un asemenea personaj ar putea să atenteze la libertatea de exprimare a unui post de televiziune independent sau a oricărui alt mijloc de informare în masă. Această declaraţie a fost făcută la comanda lui Plahotniuc care este de fapt şeful direct al lui Ghimpu. Partidul lui Ghimpu s-a transformat în a cincea roată la căruţa a PD şi, personal, a oligarhului Plahotniuc”, a comentat jurnalistul Vasile Năstase pentru Jurnal.md.

Expertul spune că în spatele declaraţiilor lui Ghimpu ar putea fi o nouă tentativă a lui Plahotniuc de a reduce la tăcere Jurnal TV şi că partenerii de dezvoltare trebuie să reacţioneze şi să condamne acest atac al liderului PL.

 „Aceste lucruri trebuie luate în serios pentru că în spatele acestor declaraţii stă Plahotniuc. Au fost tentative de închidere a Jurnal TV în repetate rânduri: în 2013, la începutul anului când a fost scos din grila mai multor distribuitori de servicii prin cablu, pe 6 septembrie sau acum în ianuarie a fost scos din grila Moldtelecom. S-a spus că e un atac cibernetic, dar în realitate, din informaţii demne de încredere, ştim că Plahotniuc personal a dat indicaţii ca Jurnal TV să fie scos pentru ca lumea să nu vină să protesteze la Chişinău. Comunitatea internaţională şi partenerii de dezvoltare trebuie să reacţioneze neapărat la un asemenea mesaj dictatorial, impertinent şi lipsit de fond al celui care a fost Mihai Ghimpu”, a mai spus Vasile Năstase.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.