Totodată, Băsescu susţine că în cazul în care oligarhul Vladimir Plahotniuc ar ajunge preşedinte, ar fi „cea mai mare aberaţie” pe care ar furniza-o un stat european.

„Nu m-am întâlnit niciodată cu Plahotniuc şi atunci când mi s-a propus să am întâlniri cu Plahotniuc, am refuzat să le am. Să dau eu mâna cu Plahotniuc nu am vrut niciodată. Eu, ştiind mai multe despre Plahotniuc, iar „plahotniuci” am avut şi în România, nu mi i-am făcut niciodată prieteni. Din ăştia ca Plahotniuc, care au vrut să controleze statul, am avut şi în România, fie că s-au numit Vîntu, Voiculescu sau Patriciu, dar nu i-am putut accepta niciodată ca prieteni. Cu atât mai mult nu l-aş fi putut accepta pe Plahotniuc”, a menţionat ex-preşedintele României, în cadrul emisiunii Alb&Negru, la Unimedia.

Întrebat cum se vede la Bucureşti situaţia de la Chişinău, Traian Băsescu a declarat: „N-au cum să se vadă bine lucrurile. Cea mai puternică senzaţie este cea de instabilitate. Românilor le este foarte greu să înţeleagă de ce mai sunt proteste în stradă după ce un Guvern a fost instalat printr-un vot al Parlamentului. De regulă, se dă un interval de 100 de zile. Pe de altă parte, înţeleg foarte bine erorile pe care le-a făcut actuala majoritate. Faptul că s-au dus prima dată cu propunerea ca Plahotniuc să devină prim-ministru al RM a fost o eroare formidabilă. Cea de-a doua, căreia preşedintele Timofti a trebuit să-i facă faţă din punct de vedere al constrângerilor pe care i le-a dat Curtea Constituţională, ce-a de-a doua nominalizare, domnul Filip, este una pusă sub semnul întrebării legat de controlul pe care Plahotniuc îl exercită asupra premierului.”

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.