Din gura unui deputat PD aflăm că de fapt, Plahotniuc este căţelul de plimbare al lui Putin, că oligarhul de pe Bâc a avut acceptul Moscovei pentru a ajunge premier, că UE şi România s-au opus.

Că Plahotniuc nu va pleca de la putere fără sânge, aşa cum afirmă sluga sa, Dudoglo, nu e o glumă, e o realitate care ar trebui comentată de către susţinătorii din exterior ai huntei criminale. Şi facem apel către aceştia să o facă, să nu tacă, să nu se facă că plouă, să înţeleagă că de acum încolo tăcerea lor va fi una complicitară!

Pe de altă parte, Plahotniuc aruncă iluzii şi garanţii false în stânga şi în dreapta că el şi numai el va face unirea cu România, că iaca-iaca va rezolva personal acest lucru, că e doar o chestiune de timp.

În realitate, Plahotniuc se joacă de-a baba oarba.

Pentru el aflarea la treucă este un scop în sine, este măsurariul propriei demenţe şi al naivităţii de tip idiot al celor care-l cred pe cuvânt, în loc să-l pună la respect.

Înainte de a citi informaţiile de mai jos, amintiţi-vă ce a pus la cale finul Candu – alegerea preşedintelui Republicii Moldova de către întreg poporul în anul 2020.

Urmând logica acestuia, Republica Moldova va exista până atunci ca stat, deci nici vorbă de unirea cu România despre care Plahotniuc le spune politicienilor dâmboviţeni că… iaca-iaca!

II

Sâmbătă dimineaţa, proaspăt parfumat şi cu dispoziţia ascunsă în inima care pulsa mai mult în călcâie, complicele lui Plahotniuc şi al lui Ghimpu, Veaceslav Untilă a plecat cu noaptea în cap la Cahul. Urma să dea ochii cu poporul, şi frica îi dădea ghes ca nu cumva să fie obligat să explice de ce a trebuit ca „PăLă-ul” drag să voteze noaptea, pe furiş, pentru un guvern al mafiei criminale.

Ajuns la locul de destinaţie, domnul Untilă a dat nas în nas cu o surpriză – la întâlnire pe care o visase de sute de oameni nu a venit nimeni! Sau aproape nimeni!

Supărat, a abandonat plaiurile cahulene pentru zile mai bune şi s-a deplasat la Cantemir, un fief al dreptei.

Ochii fostului miliţian şi poliţist s-au umplut de bucurie. La întâlnirea –organizată ca de obicei pe furiş – ce a avut loc în sediul Consiliului raional Cantemir, au venit consilieri şi primari PL din tot raionul, circa 150 de persoane, cetăţenii de rând, însă, nu au avut acces!

Doar că aleşii locali nu aveau de gând să-şi folosească palmele pentru aplauze!

Prima chestiune de pe ordinea de zi e trecută în galop. La o adică, ce să spui nou despre dezastrul social şi economic al ţării? Cine l-a produs, cine îl susţine? Bla-bla, vom face, bla-bla vom drege!

Chestiunea a doua e capitală pentru domnu’ Untilă şi întreg “PăLă-ul” părăsit de oamenii care au înţeles esenţa servilă şi oligarhică a lui Ghimpu, alias L(iuda). Şi pentru că PLDM-ul a ajuns în derivă după arestarea unei alte scule mafiote, domnul Untilă a venit la pescuit stejărei. „Să-i primim pe toţi „pălădămiştii” în „pălă”! Iată noul proiect de salvare a Republicii Moldova de la dezastrul Plahotniuc-Ghimpu-Voronin! „Ca să fim cât mai mulţi”! – şi-a rezumat silogismul omul cu barbişon.

În sala cantemiristă se auzeau primele murmure de nemulţumire. Rumoarea creştea în intensitate până s-a transformat în revoltă. Domnul Untilă aruncă prima căldare de apă în flăcările albastre şi recunoaşte că „PăLă-ul” a făcut greşeli, dar în binele poporului şi şi-a stricat imaginea! “Am fost nevoiţi”! – a fost ultima picătură de răbdare, după care oamenii au întrebat direct:

„Recunoaşteţi că avem un stat capturat?”

“Da”, a fost răspunsul, care în acele condiţii nici că putea fi altul. Oamenii nu-l slăbesc cu întrebări distrugătoare!

“Plahotniuc a pus mâna pe toate instituţiile statului?”

“ Da”!

Acest „da”, domnilor ambasadori, ar trebui comentat. Nu este o afirmaţie venită din cer, e chiar a unuia dintre cei care au semnat pentru alegerea la funcţia de premier a celui care a pus mâna pe toate instituţiile statului! Şi asta e foarte grav, excelenţe!

Tirul popular continuă.

„De ce Shor nici acum nu-i judecat?”

Untilă – „Acum i se deschide şi lui dosar penal”.

„De ce l-aţi votat pe Filip şi de ce nu l-aţi votat pe Sturza?”

Untilă: “Sturza nu a fost de acord cu PLR să meargă în alegeri! Acum a vrut să devină cu orice preţ prim-ministru”.

Răspunsul nu a fost unul inspirat nici pentru un fost viceministru de Interne. Furia populară dădea în clocot! „Sunteţi nişte trădători, n-o să vă iertăm niciodată!”. Solul lui Ghimpu nu s-a aşteptat la o asemenea reacţie dură.

„Vom continua protestele până scăpăm de voi! Şi cerem ca Ghimpu să vină la protest în faţa oamenilor, că majoritatea suntem din PL, şi acolo să răspundă la întrebările noastre!!!”

Untilă: „Numai 20 % sunt veniţi de bună voie, restul sunt plătiţi!”

Mai bine nu rostea aceste enormităţi, pentru că atunci oamenii s-au revoltat mai tare. Era o gălăgie mare şi trimisul lui L(iuda) nu mai era ascultat de nimeni. Oamenii erau înrăiţi în asemenea măsură, că, într-un târziu, Untilă a schimbat macazul, afirmând că oamenii au dreptate, dar că nu se mai poate face nimic!

„Părerea mea e că unica şansă este numai unirea cu Romania. Şi Plahotniuc ne-a promis celor ce l-am votat că în anul 2019 el va face şi unirea cu România, că el a mai făcut şi ceva bun pentru noi în 2009 când am scăpat de Voronin, că ăsta-i meritul lui.”

Ambasadorul PĂLĂ nu s-a putut abţine să nu murdărească şi să nu atace mojiceşte Platforma Demnitate şi Adevăr. Numai că nu i s-a permis, a fost imediat oprit. Oamenii s-au ridicat şi au spus că vor schimbări reale, iar trădătorii de la Chişinău sunt pentru ei nişte cadavre politice.
„E bine că până la urmă aţi recunoscut că sunteţi conduşi de Păpuşar! Spuneţi-i lui Ghimpu să plece imediat pentru că ne-a trădat!”

Untilă a început să facă din Ghimpu un fel de geniu, că vrea să scape ţara, că a fost totdeauna pentru oameni, dar că trebuia să se oprească la timp, să nu se amestece între PLDM şi PD, să-i lase să se bată între ei, că a fost o greşeală şi că acum au învăţat lecţia şi că nu se vor mai pune în poară şi o să-i lase pe cei de la PD să se bată cu cine vor. Adică cu poporul, să înţelegem?!

Cireaşa de pe tort a fost când cei prezenţi, oameni cu demnitate, l-au fluierat copios pe solul lui Ghimpu, care a dat bir cu fugiţii şi s-a făcut nevăzut.

„Am rămas mulţumiţi, oamenii au răsuflat uşor că măcar i-au spus ce aveau pe suflet. Am înţeles că situaţia e foarte grea la ei , ultima şansă era să-şi recapete susţinerea noastră. Am strigat că noi nu-i vom ierta niciodată, cum nu l-am iertat nici pe Roşca, asta să-i transmită lui Ghimpu, şi să-i spună că încă a scăpat uşor”, susţin martorii oculari ai evenimentului, în fapt un linşaj moral al trădătorilor!

„Să ştiţi că oamenii simpli sunt şi mai determinaţi decât acei cu funcţii în raport cu mercenarii lui Plahotniuc”, spun sursele noastre.

III

Aşadar, în 2019 unirea cu România, iar în 2020 alegerea preşedintelui Republicii Moldova! S-a împleticit în propriile minciuni haita lui Peşte!
Poate că ar fi cazul să tragem nişte concluzii, dar acestea se regăsesc în prima parte a acestei corespondenţe. Lumea civilizată şi propriul nostru popor sunt minţiţi de un parvenit care una spune la Moscova, alta la ambasada SUA, UE şi la Bucureşti.

Ceilalţi sunt complici care-şi toarnă cenuşă pe cap, cerşind voturi pe la Cahul, Cantemir, Străşeni sau Briceni. Nici căldarea, nici cisternele nu vă mai ajută să stingeţi focul revoltei populare.

La prima şedinţă a parlamentului să venim cu toţii pentru a obliga hunta să-şi demită sculele şi să anunţe alegeri anticipate.

Vasile Năstase

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.