Prezenţa la vot a fost de 42,2 la sută. La secţiile de votare au ieşit 33.909 alegători, dintre care 1215 au votat pe listele suplimentare.

În patru circumscripţii au fost organizate alegeri repetate din cauza ratei de participare foarte mici la scrutinul din 20 noiembrie. Într-o circumscripţie din Vulcăneşti, alegerile au fost declarate din nou nule pentru că la votare s-au prezentat doar 24,4 la sută dintre alegători.

Rata de participare în primul tur al alegerilor pentru Adunarea Populară din Găgăuzia a fost de 42,8%. Pentru cele 35 de fotolii de membru al Adunării au luptat 126 de candidaţi, dintre care 95 independenţi, 21 – din partea PSRM, şapte – din partea „Partidului Nostru” şi unul din partea PD.

Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei au fost un adevărat eşec pentru Partidul Socialiştilor. Astfel, din cei 21 de candidaţi ai PSRM, doar doi au fost aleşi în primul tur şi şase au trecut în cel de-al doilea tur, chiar dacă în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din RM, Igor Dodon a acumulat 99% din voturi în autonomie.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.