La şedinţă au fost prezenţi toţi cei şapte membri. În urma discuţiilor, Consiliul de Integritate a decis ca până pe 12 ianuarie să fie elaborate două regulamente: unul de organizare şi funcţionare a Consiliului, de care se va ocupa secretariatul instituţiei, şi altul de organizare a concursului pentru selectarea preşedintelui şi vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale de Integritate, de care vor fi responsabili Sergiu Ostaf, Dumitru Ţîra şi Tatiana Paşcovschi. Documentele urmează să fie supuse dezbaterilor publice, astfel ca la următoarea şedinţă, pe 16 ianuarie, să poată fi aprobate. În cadrul întrunirii, actualul şef în exerciţiu al Autorităţii Naţionale de Integritate a recunoscut că structura de până acum, Comisia de Integritate, nu a dat dovadă de prea multă eficienţă în lupta cu demnitarii corupţi. Anatolie Donciu a dat vina pe legislaţia imperfectă. 

„Unele persoane deşi au fost constatate că au fost admise anumite încălcări nu au fost sancţionaţi pe motivul că a expirat termenul de prescripţie. La răspundere penală pe perioada respectivă nu a fost tras nimeni la răspundere. Doar contravenţional”, a declarat preşedinte în exerciţiu al ANI, Anatolie Donciu. 

Donciu a mai declarat că nu exclude că va participa la concursul privind şefia Autorităţii Naţionale de Integritate. Menţionăm că preşedintele şi vicepreşedintele structurii sunt selectaţi de Consiliul de Integritate şi propuşi şefului statului spre aprobare. În trei ani de activitate, Comisia de Integritate a efectuat peste o mie de controale, dar nimeni nu a fost pedepsit penal. Consiliul de Integritate este o structură nouă în cadrul ANI. Parlamentul este reprezentat de Sergiu Ostaf, Consiliul Superior al Magistraturii - de Victor Micu, Consiliul Superior al Procurorilor - de Mircea Roşioru, Congresul Autorităţilor Locale - de Viorel Furdui, Guvernul - de Victoria Iftodi, iar societatea civilă - de Dumitru Ţîra şi Tatiana Paşcovschi. Selectarea ultimilor doi i-a dezamăgit pe unii membri ai comisiei speciale create de Ministerul Justiţiei, care au declarat că rezultatul competiţiei reprezintă un afront adus societăţii civile.