Într-un interviu pentru report.md, oficialul a declarat că Uniunea Europeană nu va mai fi atât de indulgentă şi că „nu se vor da bani atât de uşor”.

„Nu este suficient să declari că eşti proeuropean. Orice guvernare va fi judecată după fapte, nu după vorbe. Pe viitor, nu se vor da bani atât de uşor. Principiul condiţionalităţii va fi aplicat cu stricteţe. Uniunea Europeană oferă ajutor Republicii Moldova şi tuturor cetăţenilor săi, aşa că nu vom lua partea nimănui. Declaraţiile despre reforme nu sunt suficiente. Doar implementarea reformelor, a celor reale, şi rezultatele tangibile ne vor convinge că există o agendă de dezvoltare în Republica Moldova”, a declarat ambasadorul Republicii Slovace.

Totodată, Robert Kirnag a menţionat că retorica geopolitică este folosită abuziv de politicienii de la Chişinău.

„Republica Moldova este situată între Est şi Vest şi nu putem face nimic în această privinţă. Este o realitate. Întrebarea este ce fel de politici va promova Moldova în interesul propriilor cetăţeni? Ca să obţină succes, Republica Moldova nu trebuie să aleagă între Est şi Vest. Aceasta este o dilemă falsă. Elementul acesta este folosit abuziv şi de unele forţe politice din Moldova. Există riscuri mult mai mari. Republica Moldova trebuie să înceapă să muncească din greu asupra reformelor”, a punctat diplomatul.