Începând cu 2003, deţine postul de viceministru şi apoi prim-viceministru al Justiţiei. În 2004, a fost numită în postul de ministru al Justiţiei. A îndeplinit această funcţie până în 2006, când a fost revocată din funcţie. În aceeaşi zi este numită ambasador în Franţa.

Toţi membrii în Consiliul de Integritate al ANI sunt desemnaţi pentru un mandat de cinci ani.

Până în prezent, şi-au delegat reprezentanţii Consiliul Superior al Magistraturii – Victor Micu, Consiliul Superior al Procurorilor – Mircea Roşioru, Congresul Autorităţilor Locale – Viorel Rusu. Parlamentul l-a selectat prin concurs public pe Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului.

Precizăm că, ieri, Dumitru Ţîra şi Tatiana Paşcovschi au fost aleşi să reprezinte societatea civilă în Consiliul de Integritate din cadrul Autorităţii Naţionale de Integritate. Decizia a fost luată de o comisie instituită de Ministerul Justiţiei. Nu toţi membrii au fost însă de acord. Unii spun că desemnarea celor doi reprezintă o insultă adusă societăţii civile şi nu exclud că vor solicita repetarea concursului. 

Dumitru Ţîra este în prezent managerul unui post de televiziune privat. Anterior, a condus Publika TV, ce aparţine oligarhului Plahotniuc. Tatiana Paşcovschi, în prezent ofiţer de presă al Asociaţiei Promo-Lex, a fost realizatoarea şi prezentatoarea unei emisiuni de la Canal 2, un alt post de televiziune ce aparţine lui Vladimir Plahotniuc.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.