Astfel, consilierul din domeniul politic va fi şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui. Această funcţie i-a revenit colegului de partid al lui Dodon, Ion Ceban, actual consilier municipal. Ceban a fost unul dintre fruntaşii PCRM, iar în perioada guvernării comuniste a fost viceministru al Educaţiei.

Şi în domeniul politicii externe noul preşedinte va fi consiliat de un fost comunist. Este vorba despre Andrei Neguţa, fost ambasador în Federaţia Rusă.

Igor Dodon a anunţat că îşi caută un consilier care se va ocupa de problemele Diasporei. „Consider că diaspora trebuie să fie în echipa preşedintelui. Cine este disponibil de peste hotare şi vrea să activeze în echipa prezidenţială, vă invit să trimiteţi CV-urile”, a spus Dodon.

Secretar general al aparatului preşedintelui a fost numit Ruslan Flocea. Acesta a fost consilier al premierului Zinaida Greceanîi în perioada 2008-2009. Ulterior, Flocea a lucrat la Centrul Naţional Anticorupţie, iar în ultimii ani a condus Direcţia Teritorială „Centru” a CNA. ​

Avocatul care l-a reprezentat pe Dodon în mai multe dosare, Maxim Lebedinschi, tot el membru al CEC, îl va consilia pe preşedinte în domeniul juridic şi relaţii instituţionale. De asemenea, Lebedinschi va fi reprezentant al preşedintelui în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul. 

Consilier în domeniul economic va fi Elena Gorelova, vicedirector al Centrului de Investigaţii Strategice şi Reforme, iar consilier în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării - Corneliu Popovici.

În domeniul agroindustrial şi al administraţiei publice, Dodon va fi consiliat de Ion Perju, iar în domeniul reintegrării - de Vasile Şova, fost ministru al Reintegrării în perioada comunistă.
 
Deocamdată, rămâne liberă funcţia de consilier în domeniul apărării şi securităţii naţionale, care va fi şi secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.