De asemenea, Maia Sandu s-a arătat indignată de alegerea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general şi susţine că în felul acesta putem vedea ce planuri are guvernarea.

Liderul PAS s-a arătat nemulţumit şi de adoptarea proiectului de lege care prevede majorarea vârstei de pensionare şi de faptul că autorităţile nu s-au consultat cu cetăţenii.

Referindu-se la rolul bisericii, Maia Sandu a spus că îşi doreşte ca aceasta să ajute societatea, dar să nu se implice în politică, aşa cum s-a întâmplat în campania electorală. Membrii Partidului Acţiune şi Solidaritate îşi propun ca în anul care vine să se pregătească de alegerile parlamentare şi să constituie în fiecare raion organizaţii teritoriale. De asemenea, în cadrul şedinţei, aripa tânără a formaţiunii a anunţat că de Crăciun vor face donaţii de carte la patru orfelinate din ţară şi îndeamnă toţi doritorii să se alăture acestei campanii.

Nici procurorul general, Eduard Harunjen, şi nici serviciul de presă al Partidului Democrat nu au răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică. Iar purtătorul de cuvânt al PSRM, Carmena Lupei, nu a comentat acuzaţiile.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.