„Am procedat aşa şi nu altfel, fiindcă trebuie să mă întâlnesc cu fiecare dintre voi şi să vă spun bună ziua. Îmi cer iertare de la cei cărora le-am spus: votaţi-l pe Dodon sau PSRM. Nu mi-am dat seama că cameleonii moldoveni sunt atât de perfecţi. Ştiam că ei folosesc sentimentele Unirii şi europenizării, dar nu m-am gândit că de această dată în joc sunt puse lupta împotriva regimului, sentimentele de statalitate şi moldovenism, la care ţin mult şi demult”, a spus Constantin Volniţchi.
 
Potrivit lui Volniţchi, excluderea sa din partid nu este un lucru nou sub soare, iar acest lucru s-a întâmplat după ce a intenţionat să înainteze la funcţia de preşedinte al raionului un candidat de-al lor. „Excluderea mea din partid nu este o tragedie, fiindcă nu este pentru prima dată când mi se întâmplă aşa ceva. Partidele care m-au exclus au fost diferite, iar motivul rămâne acelaşi, după „poniatia” lor - pentru încălcarea disciplinei, iar în limba noastră: pentru încălcarea disciplinei SRL-ului. Cu câteva zile înainte am fost ales delegat la congres şi nu existau motive de a mă exclude. Or, acestea au apărut atunci când am vrut să înaintez la funcţia de preşedinte a raionului un candidat de-al nostru, fiindcă existau şanse reale”, a adăugat liderul PSRM de la Soroca.
 
„Foştilor colegi le spun „Sorry”. Aşa sunt eu. Disciplina partidului o înţeleg altfel, inclusiv prin respectarea promisiunilor făcute alegătorilor. Din aceste motive şi mandatul am să-l păstrez, ca să le prezint interesele pe viitor, interese pe care voi, cinic şi sfidător, le-aţi călca în picioare, creând condiţii pentru venirea la puterea locală a celui mai corupt partid din ţară, împotriva căruia, de nenumărate ori, împreună am stat în frig şi pe zăpadă, scandând „Jos oligarhii”", a conchis Volniţchi.