„Sincer, nu ştiu dacă preşedintele unei ţări poate face treaba asta. Eu am parcurs toate procedurile legale, aşa că m-ar surprinde să pună în aplicare asemenea ameninţare, dar de la un bolşevic te poţi aştepta la orice”, a declarat fostul şef al statului român, informează B1 TV

Întrebat dacă se aşteaptă ca preşedintele României, Klaus Iohannis, să aibă o reacţie în acest context, Traian Băsescu a răspuns: „Nu mă aştept, pentru că Dodon face declaraţiile astea în condiţiile în care, deocamdată, dă târcoale la palatul prezidenţial de la Chişinău, încă nu e instalat pe funcţie, e un civil oarecare. Dar nu mi-aş dori ca, dacă Dodon ar întreprinde acţiuni de asemenea ostilitate, statul român să nu acţioneze”. 

Igor Dodon a anunţat ieri că în următoarele săptămâni, după ce va fi învestit, va anula decretul de acordare a cetăţeniei RM lui Traian Băsescu.

Precizăm că fostul preşedinte al României şi soţia sa au devenit pe 3 noiembrie în mod oficial cetăţeni ai Republicii Moldova, după ce au depus jurământul la Ambasada RM la Bucureşti. Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lui iunie curent.