Deşi deputaţii au admis dosarele ambilor candidaţi, Tanasov nu s-a prezentat la etapa interviului, ceea ce înseamnă automat că el renunţă la competiţie. Cu toate acestea, candidatura sa a provocat nemulţumirea şefului fracţiunii PLDM. 

„Domnul Tanasov a fost primul pe lista Partidului Democrat în alegerile locale şi este consilier local din partea Partidului Democrat. El figurează ca membru de partid. El este primul pe listă şi nu cred eu că Partidul Democrat cu atâţia oameni să pună pe listă o persoană care nu este membru de partid. De aceea, eu consider că acceptarea domnului Tanasov Mircea la concurs a fost contrar prevederilor legale”, a menţionat Tudor Deliu, vicepreşedintele Comisiei juridice.

Deşi fac parte din Partidul Democrat, Raisa Apolschii şi Sergiu Sîrbu au declarat că nu îl cunosc pe Mircea Tanasov.

Celălalt candidat a fost votat fără multe discuţii, de la vot abţinându-se patru deputaţi din PLDM şi PSRM. 

„Concursul nu a fost organizat în conformitate cu prevederile legii. A fost admisă la concurs o persoană care nu coincide rigorilor legii. De aceea, nu ştiu dacă acesta se poate de numit concurs”, a menţionat Tudor Deliu.

Candidatura lui Sergiu Ostaf urmează să fie votată în plenul legislativului, iar dacă va trece, va avea un mandat de cinci ani. Până în prezent, au fost desemnaţi doar trei din cei şapte membri ai Consiliului de Integritate din cadrul Autorităţii Naţionale de Integritate. Este vorba despre preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, şeful Consiliului Superior al Procurorilor, Mircea Roşioru, şi Viorel Furdui, din partea Congresului Autorităţilor Locale. Totodată, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Integritate, Eugen Viţu, a declarat că s-au înregistrat şi nouă concurenţi din partea societăţii civile, însă doar doi dintre aceştia vor fi aleşi.

Consiliul de Integritate este o structură nouă în cadrul ANI, care se va ocupa de elaborarea regulamentelor de numire a preşedintelui şi vicepreşedintelui, dar şi a inspectorilor de integritate.