Primarul de Bălţi declară că în această săptămână va fi votată reformarea structurii Guvernului, după care Filip îşi va da demisia, iar funcţia de premier va fi preluată de Plahotniuc. Totodată, va fi creată o nouă coaliţie de guvernare, formată din deputaţi liberali, comunişti şi socialişti.

„În noua coaliţie vor fi câţiva deputaţi liberali, vor fi închiriaţi deputaţi de la Voronin şi vor lua şi câţiva socialişti. Va fi cea mai mare obrăznicie în istoria Republicii Moldova, pentru că să încerci să devii premier a doua oară este destul de dur. Sper să iasă oamenii la proteste şi aşa cum nu i-au permis lui Plahotniuc prima dată să devină premier, aşa să nu o facă şi a doua”, a spus Usatîi într-o înregistrare video.

„Nu exclud că totul va avea loc până la 23 decembrie. Mai precis, până la inaugurarea lui Dodon”, susţine primarul de Bălţi.

Liderul formaţiunii „Partidul Nostru” mai dezvăluie că Pavel Filip s-a mutat în alt birou, iar cabinetul prim-ministrului este renovat în mare grabă de către designerul personal al lui Plahotniuc.

„O sursă mi-a spus că Pavel Filip s-a mutat din cabinetul prim-ministrului, iar între timp acolo are loc reparaţie. Responsabilul este un designer de al lui Plahotniuc, anume cel care a mobilat şi oficiul la GBC şi Parlament, atunci când oligarhul era prim-vicepreşedinte. Nu este exclus ca Plahotniuc să se mute acolo”, a spus Usatîi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.