„L-am văzut pe domnul Lupu a doua zi după retragerea sa din cursa prezidenţială şi era adânc abătut, dar starea aceasta a sa se datorează nu numai acelei decizii care probabil i-a fost impusă, dar şi faptului că în ultimii ani el a acceptat în mod ciudat să fie sacrificaţi mai toţi fruntaşii PD care făceau parte din anturajul său, şi aş aminti aici doar pe doi dintre aceştia, Valeriu Lazăr şi Andrei Popov, dar mai sunt şi alţii. Ponderea lui Marian Lupu în partidul pe care l-a condus, aşadar, şi-aşa era în declin, aşa că astăzi s-a materializat o situaţie care se produsese mai înainte”, a declarat Vlad Ţurcanu, într-un comentariu pentru Radio Chişinău.

„Prin demisia sa, Marian Lupu se alătură acelui grup de politicieni în care ne puseserăm multă speranţă în 2009, dar care ne-au dezamăgit crunt. Serafim Urechean, Vladimir Filat, Marian Lupu... E o chestiune de timp până al patrulea din acel grup va părăsi scena politică, compromis şi el în mod iremediabil, Mihai Ghimpu”, a adăugat fostul consilier prezidenţial.

Marian Lupu şi-a anunţat ieri demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat. Anunţul a fost făcut  în cadrul şedinţei Consiliului Politic al formaţiunii. Acesta a declarat că nu va mai candida la Congres pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Marian Lupu a deţinut funcţia de preşedinte al PD din anul 2009, după ce a părăsit PCRM.