Preşedintele Asociaţiei veteranilor de război „Tiras-Tighina”, Anatolie Caraman, a spus că veteranii au luptat pentru eliberarea ţării de ocupaţia Federaţiei Ruse, iar acum candidatul Igor Dodon reprezintă un mare pericol pentru statalitatea Republicii Moldova. Ba mai mult, în opinia sa, acesta reprezintă un pericol pentru un război hibrid în interiorul ţării. Veteranul a menţionat că Dodon face tot felul de declaraţii scârboase împotriva României, partener al Republicii Moldova, care a ajutat dintotdeauna, acordând sprijin pentru reparaţia grădiniţelor, construcţia gazoductului, prin proiectul SMURD, dar şi multe alte proiecte, scrie IPN.

Anatolie Caraman a spus că Igor Dodon este cel care dezbină neamul, atacă unioniştii, iar recent l-a atacat chiar şi pe fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, declarând că, dacă ajunge şef al statului, îi va retrage cetăţenia Republicii Moldova. „Dodon a mai declarat că va nimici unioniştii, dar oare un preşedinte poate nimici 30% din propriul popor?”, a mai spus Anatolie Caraman, menţionând că oamenii nu trebuie să-şi dea votul pentru un meşter al minciunilor.

Prezent la conferinţă, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Onoare, Demnitate şi Patrie”, Vlad Bileţchi, a menţionat că alegătorii nu trebuie să voteze pentru Igor Dodon în niciun caz, inclusiv pentru faptul că a atacat direct asociaţia pe care o reprezintă şi a încercat să împiedice mai multe activităţi pe care le-au desfăşurat membrii acesteia. Tânărul afirmă că liderul socialiştilor îşi doreşte să intimideze unioniştii şi să le insufle frică, astfel încât oamenii să se teamă să spună că vorbesc limba română şi să se teamă să poarte cu demnitate tricolorul.

Ion Savin, preşedintele organizaţiei veteranilor de la Orhei, a declarat că Igor Dodon şi-a creat probleme neajungând încă preşedinte, făcând tot felul de declaraţii şi în privinţa României, şi a Ucrainei. Dodon mai este acuzat că îşi doreşte să devină dictator, lansând declaraţii radicale, inclusiv faptul că va denunţa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Maiorul a chemat cetăţenii la o mobilizare generală şi să nu-l voteze pe Igor Dodon.

Preşedintele asociaţiei teritoriale Cimişlia, Gheorghe Balaban, s-a adresat şi către tineri, îndemnându-i să iasă la vot şi să o susţină pe Maia Sandu. În opinia sa, aceasta este unica soluţie pentru viitorul Republicii Moldova.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.