Totodată, Usatîi povesteşte că o asemenea donaţie a fost făcută de Shor şi Iaralov în 2014 şi pentru formaţiunea sa, „Partidul Nostru”.

„Am privit ceea ce s-a întâmplat astăzi, la Chişinău, despre aşa-zisa finanţare pentru Maia Sandu din partea acestui porc – Ilan Shor. Într-un stil banditesc, îi vin bani în cont. Shor şi partenerul său, Iaralov, împreună au mai organizat în 2014 aşa ceva, când mi-au venit în cont bani dintr-un offshore, fondatorul căruia era o doamnă din Federaţia Rusă. Noi am refuzat. Au vrut ei să demonstreze că Usatîi a luat vreo 20-25 de mii de dolari, adică bani din străinătate pentru campanie. Porcăria a fost organizată anume de acest vagabond din pantalonii lui Plahotniuc, pe numele Shor, şi schema au făcut-o împreună cu Iaralov”, a declarat Renato Usatîi, în cadrul unei transmisiuni Live pe Facebook.

„Porcăriile pe care le face Shor cu Plahotniuc nu este politică, dar este proxenetism de-al lui Plahotniuc. La noi, politica în RM a devenit nu că ceva murdar, dar ceva extraordinar de murdar”, a mai adăugat Usatîi.

Precizăm că echipa PAS a semnalat că ieri pe contul partidului, a fost virată o sumă de bani de provenienţă neclară de la o persoană cu probleme de integritate.

„Imediat după constatarea provenienţei banilor, am iniţiat procedura de returnare a sumei primite. Nu avem nevoie de bani murdari. Vom cere cercetarea cazului de poliţie şi organele de resort. Acţiunea disperată a făptaşilor denotă frică şi ne arată clar că ei nu au nicio limită de moralitate, corectitudine şi legalitate. Ne întrebăm ce alte fapte grave sunt dispuşi să facă, doar ca să-şi salveze pielea”, a declarat echipa PAS.

Secretarul general al PAS a anunţat că transferurile efectuate pe contul PAS au fost înscenate de oligarhul Vladimir Plahotniuc, partenerul său, Igor Dodon, şi instrumentul oligarhului, Ilan Shor. Banii care au ajuns pe conturile PAS au fost transferaţi de un individ cu trecut penal, care este folosit pentru a înlătura concurenţi electorali şi persoanele care nu sunt pe placul guvernării, a spus Grosu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.