Generalul Ion Costaş, ex-ministru de Interne şi al Aapărării, a declarat că ţara are la guvernare o gaşcă de hoţi, de oameni compromişi şi, deşi cetăţenii i-au ales, i-au tratat cu încredere, ei au pus statul pe brânci: „Tineretul pleacă, au rămas bătrânii, iar situaţia a devenit, pur şi simplu, un dezastru”. Generalul a menţionat că Republica Moldova trebuie să se apropie de Uniunea Europeană, inclusiv cu ajutorul României. În opinia sa, dacă va fi ales Igor Dodon în calitate de preşedinte, Republica Moldova riscă să-şi schimbe orientarea. Iată de ce, potrivit lui Ion Costaş, alegătorii trebuie să o susţină pe Maia Sandu.

Fostul ministru de Interne, generalul Victor Catană, a menţionat că, alături de colegii săi, a luptat pentru integritatea acestui stat şi pentru cetăţeni. Candidatul la preşedinţie Igor Dodon, în opinia sa, este un promotor al ideilor imperialiste ale Federaţiei Ruse şi propune federalizarea care atentează la statalitatea Republicii Moldova. În viziunea generalului Catană, Maia Sandu este un simbol al rezistenţei naţionale şi va fi un luptător fidel împotriva corupţiei.

Generalul Vasile Grosu a declarat că pe 13 noiembrie alegătorii trebuie să voteze pentru calea aleasă acum 25 de ani – ca Republica Moldova să devină un stat european. În opinia sa, acest parcurs poate fi continuat şi promovat doar cu Maia Sandu preşedinte.

„Statul nostru traversează o perioadă pe cât de dramatică, pe atât de importantă. Candidaţii la preşedinţia statului, Igor Dodon şi Maia Sandu, pe 13 noiembrie, propun alegătorilor două opţiuni pentru soarta Republicii Moldova. Speranţele optimiste ale majorităţii oamenilor sunt legate de Maia Sandu”, a declarat colonelul Andrei Covrig.

Generalii au îndemnat alegătorii de toate vârstele să se prezinte pe 13 noiembrie la urnele de vot şi să o susţină pe Maia Sandu, spunând că aceasta reprezintă viitorul Republicii Moldova. Potrivit lor, „angajamentele competitorului socialist sunt lipsite de credibilitate în lupta cu oligarhii”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.