„Nu am discutat niciodată cu Plahotniuc, spre deosebire de oponentul meu care, atunci când trece Plahotniuc pe lângă el, se ridică în semn de respect”, a declarat Maia Sandu.

În replică, candidatul PSRM a spus că „niciodată nu a profitat de susţinerea lui Plahotniuc şi nici acum, în campania electorală”.

„Dragi cetăţeni, cei care vă uitaţi la televiziunile lui Plahotniuc şi Dodon, pentru că şi Dodon este un mogul mediatic, vedeţi că toate minciunile lui despre mine sunt tirajate la televiziunile lui Plahotniuc. Este foarte clar cu cine face echipă Plahotniuc, cu omul cu care a crescut în aceeaşi echipă, de la care a cumpărat hotelul „Codru” la un preţ de nimic”, a menţionat Maia Sandu.

Dezbaterile s-au încins şi mai tare când s-a reamintit de jaful din sistemul bancar al Republicii Moldova.

„Hoţii o să întoarcă miliardul furat şi vom începe de la prietenul dvs., Ilan Şor, la care aţi fost la nuntă, precum şi de la cumătrul dvs. Melnic, care lucrează consilier la Ilan Şor. Aţi putea să-l întrebaţi totuşi unde sunt banii? E clar pentru toată lumea. E scris în raportul Kroll că Ilan Şor a participat la acest furt. Aveţi oameni apropiaţi acolo, să ne spuneţi şi nouă unde sunt banii, astfel ca să reuşim să-i recuperăm mai repede şi să-i întoarcem în bugetul de stat”, a declarat Maia Sandu.

„Miliardul a fost furat pe parcursul perioadei când Maia Sandu a fost ministru şi a fost furat inclusiv de către Filat. Aţi semnat şi aţi votat o hotărâre de Guvern, prin care acest miliard să fie pus pe spatele cetăţenilor”, nu s-a lăsat Dodon.

„Domnul Filat stă la puşcărie. Problema este că nu stau la puşcărie Şor, Plahotniuc, Igor Dodon şi alţii. Ei trebuie să ajungă la puşcărie alături de ceilalţi. Ilan Şor, cel care a participat la furtul miliardului şi care este principalul implementator, a spus într-o conferinţă de presă că l-a sprijinit financiar pe Igor Dodon. Ceea ce insinuează aici Dodon sunt minciuni. După ce a avut loc furtul miliardului, eu am sprijinit ca banii cetăţenilor munciţi cu greu să nu fie pierduţi. Dvs. nu aveţi de ce să plătiţi pentru nişte hoţi. Banii trebuie să-i întoarcă cei care i-au furat şi eu vă promit că o să facem acest lucru”, a fost replica candidatului PAS.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.