Foile volante, cu un conţinut denigrator la adresa liderului PAS, distribuite în Chişinău şi în alte localităţi din ţară, nu conţin informaţii despre cine le tipăreşte, în ce tiraj şi din ce resurse, fapt care contravine legislaţiei electorale.

Maia Sandu a calificat, din start, informaţiile de pe pliante drept falsuri şi tentativă de denigrare din partea contracandidaţilor săi. Mai mult, pe 28 octombrie, reprezentanţii PAS au depus o sesizare la Inspectoratul General de Poliţie, prin care au cerut iniţierea unei investigaţii „în vederea identificării celor care au organizat tipărirea, transportarea şi distribuirea acestor pliante ilegale, cu pedepsirea lor potrivit rigorilor legale”.

Liderul forţelor antioligarhice la prezidenţiale declară că apreciază efortul jurnaliştilor de investigaţie în deconspirarea traseului pliantelor denigratoare la adresa ei.

„E grăitor faptul că un reporter de investigaţie a reuşit ceea ce nu a reuşit să facă toată poliţia din Moldova timp de 10 zile; şi locul unde se distribuiau aceste pliante se află la 5 minute distanţă de sediul MAI. Asta arată, încă o dată, că instituţiile statului sunt în comă profundă”, a conchis Maia Sandu.